Nemzedékek parkja átadás.

Címkék: Nemzedékek Parkja Általános,Archívum

Megtörtént a Nemzedékek parkja műszaki átadása és átvétele.

Megtörtént a Nemzedékek parkja műszaki átadása és átvétele. Az építés története képekben az alábbi linken elérhető. Az Építés története.

A nemzedékek parkja Az Európai Unió és a Magyar Kösztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott 40 538 401 Ft támogatásból valósult meg Bőszénfa új színfoltját.

A kivitelezést a Kaposvölgyi Víztársulat végezte.

A műszaki ellenőrzést pedig a Várkonyi Tervező, Befektetési iroda biztosította.

A terveket Szeredainé Pál Mónika táj- és kertépítész mérnök készítette.

A Nemzedékek parkja több, mint 5 hektáron fekszik. Jól elkülönítetten lett kialakítva a nyugdíjasok pihenő helye dísztóval, szalonnasütővel és padokkal. A fiatalabb korosztály részére strandfoci pálya, pihenőhelyként kialakított pergolával. A kissebb gyermekek részére 8,5 millió forintos költséggel készült egy igényes játszótér.

A parkban továbbá kialakításra került 1200 méter hosszúságban, térkőburkolatű sétány, amely összeköti a fenti objektumokat, továbbá 890 db cserje, 80 db Lombos fa, 4 db Dézsás növény, 50 db oszlopos örökzöld, 13 db fenyő és 140db elefekvő örökzöld lett elültetve.

Talajtakaróként 3639 db növényt és 696 db virágot, többek tözött levendulát stromboli- és skarlátvörös rózsát ültettünk.

A dísztó környékére 1596 db vizi és mocsárnövény lett kiültetve.

Bízunk abban, hogy a helyiek és a településre látogatók kényelmét, kultúrált időtöltését az elkövetkező időszakban biztosítja a park.